We gebruiken Cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, functies voor sociale media te bieden en verkeer te analyseren. Daarnaast voorzien we social media-, advertentie- en analysepartners van informatie over hoe u onze website gebruikt. Als u onze website blijft gebruiken, gaat u akkoord met onze cookies.
Bestelstatus

Banden voor klassieke auto´s

Waar moet u op letten bij het kopen van banden voor oldtimers?

Als u via het internet banden koopt in de maat die wordt aanbevolen door de auto fabrikant kan het nog steeds zijn dat de banden tegen het chassis schuren tijdens de bochten. Hoe komt dit? Dit komt omdat de diameter van de banden van oldtimers 10-15 centimeters kan verschillen per producent. Het is niet voldoende om alleen de breedte of bandenmaat te weten van de velgen. Als u zeker wilt zijn dat de banden gepast zijn voor uw auto moet u ook de hoogte of de omtrek van de banden weten.

Ik heb moderne banden gekocht voor mijn auto, maar naar mijn gevoel klopt de snelheidsteller niet meer goed.

Het is erg normaal. De moderne banden hebben een smallere en kleinere diameter dan de banden van oldtimers.

Moet ik de oude binnenbanden in de nieuwe banden laten vervangen?

De vervorming van de binnenbanden zijn erg beïnvloedbaar door de banden. De vorm van de oude binnenbanden zullen nooit helemaal goed aansluiten op de vorm van de nieuwe buitenbanden. Dit vergroot het risico op een defect. Het is daarom dus erg belangrijk om bij de koop van nieuwe banden ook de oude binnenbanden te vervangen. Deze banden kunt u allemaal bestellen op bandenprijzen 24.

Mag ik rijden met een 20 jaar oude auto als die goed onderhouden is?

Helaas mag dit niet. Als banden van de oldtimer ouder dan 10 jaar is moet deze verplicht worden vervangen, ongeacht de slijtage of schade op het loopvlak. Als er niet gereden wordt met de klassiekers en ze alleen in de garage worden gehouden dan verslijten de banden minder snel, maar toch moeten de banden na 10 jaar voor veiligheidsredenen worden vervangen. U kunt namelijk niet zien wat er precies gebeurd onder de oude rubberen laag van de band.

Bent u klaar om uw banden van oldtimers te kopen bij bandenprijzen 24? Hebt u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Uw montage mogelijkheid

Uw garageGeen angst, van de 1.300 montage partners is er ook vast eentje bij u in de buurt. Hier gaat u op zoek naar een montage partner.

Ons aanbod is inclusief

Onze bandenprijs is inclusief BTW. Vanaf twee banden gratis verzending! Voor verzenden naar de Waddeneilanden geldt wel een toeslag.