We gebruiken Cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, functies voor sociale media te bieden en verkeer te analyseren. Daarnaast voorzien we social media-, advertentie- en analysepartners van informatie over hoe u onze website gebruikt. Als u onze website blijft gebruiken, gaat u akkoord met onze cookies.
Bestelstatus
zoeken naar banden
Breedte
Hoogte
Diameter
Reifen Finden
Lees de waarden op de huidige band 

Op autotype
Merk:
Model:
Bouwjaar / Type:
Serie / uitvoering:

Super eenvoudig bestellen
Icons-a
Selecteer Maat
Icons-b
Kies band
Icons-c
Bestellen

All season banden - all weather vier seizoenen banden

All weather of vier seizoenen banden zijn geschikt voor elk seizoen. Ze worden ook all season banden of 4 seizoen banden genoemd. De band is gecreëerd met een ander soort rubber en het profiel van de banden zijn zo gemaakt dat ze in de zomer en winter optimaal kunnen rijden. Je kunt namelijk tijdens beide seizoenen rijden zonder teveel veiligheid te verliezen. De profiel bestaat ook uit half zomer en half winter profielen. De samenstelling van de band zit ook tussen die van de zomer in door niet te hard of te zacht te zijn. Het is bestemd tegen hoog en laag temperatuur. In Nederland kan je vaak gewoon banden nemen die voor alle seizoenen geschikt zijn in plaats van een band per seizoen.

Verschillende aspecten

Er zijn verschillende aspecten die belangrijk zijn bij all weather banden. Zo presteren zomerbanden bijvoorbeeld beter bij hoge temperaturen ondanks dat de all season banden een goede grip hebben. Hetzelfde geld dat winterbanden beter presteren bij koude temperaturen. De all season banden is een mix van beiden maar individueel presteren ze beter dan vier seizoenen banden. Bij flinke regen zijn ze wel beter dan zowel de zomer en de winterbanden.

Wat ook belangrijk is, is dat all season banden niet in alle landen mag worden gebruikt als winterbanden. Dit omdat het verplicht is in sommige landen om een echte winterband te nemen. Het is belangrijk om hierop te letten en daarom is het ook aan te raden om dit van te voren te bekijken voordat u naar een ander land gaat. Winterbanden kunt u herkennen aan het symbool van een sneeuwvlok. Deze is vaak gemakkelijk te vinden op de band.

Voordelen all weather banden

Er zijn verschillende voordelen van all weather banden en deze zijn als volgt:

  • Met vierseizoenbanden heeft u altijd voldoende grip bij hoge en lage temperaturen.
  • Er zijn geen kosten voor het wisselen van banden omdat dat niet nodig is.
  • Het scheelt tijd omdat u geen banden hoeft te wisselen.
  • Seizoenenbanden hebben meer profiel dan normale banden.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van voordelen. Voor meer voordelen kunt u contact met ons opnemen.

Bent u klaar om uw all weather banden te kopen bij bandenprijzen 24? Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.