We gebruiken Cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, functies voor sociale media te bieden en verkeer te analyseren. Daarnaast voorzien we social media-, advertentie- en analysepartners van informatie over hoe u onze website gebruikt. Als u onze website blijft gebruiken, gaat u akkoord met onze cookies.
Bestelstatus
zoeken naar banden
Breedte
Hoogte
Diameter
Reifen Finden
Lees de waarden op de huidige band 

Op autotype
Merk:
Model:
Bouwjaar / Type:
Serie / uitvoering:

Super eenvoudig bestellen
Icons-a
Selecteer Maat
Icons-b
Kies band
Icons-c
Bestellen

Zomerbanden

Zomerbanden worden zo genoemd om duidelijk te maken dat er een verschil is tussen zomer- en winterbanden. Zomerbanden zijn de reguliere banden. Er bestaan veel verschillende soorten en maten voor zomerbanden bij Bandenprijzen 24 en deze geven door hun speciale rubbersamenstelling het meest stabiele grip voor op de weg.

Profiel zomerbanden

Er is een wettelijk minimale profieldiepte voor een band en deze moet minimaal 1,6mm zijn. Alhoewel dit het minimum is begint er vanaf 2,5mm of minder al een verminderde grip te ontstaan. Daarom is het een goed idee om zomerbanden met een profieldiepte die 2,5mm of minder te vervangen.

Naar mate uw banden verslijten zal de remweg oplopen wanneer u op gladde en natte wegen rijdt. Een ander probleem dat kan optreden is aquaplaning. Dit betekent dat er een dunne waterfilm ontstaat tussen de band en het wegdek waardoor uw voertuig minder goed te besturen is. Hoe meer versleten uw band is, hoe groter de kans hierop.

Bandenspanning

Een juiste bandenspanning zal ervoor zorgen dat uw auto beter rijdt en dat uw auto ook minder brandstof zal verbruiken. Voordelen van een juiste bandenspanning zijn:

  • Een minder lange remweg
  • Verminderde slijtage
  • Een verbeterde veiligheid
  • Minder verbruik van brandstof
  • Een betere grip bij 7 graden of hoger met zomerbanden en 7 graden of lager met winterbanden

Bent u klaar om uw zomerbanden te kopen bij bandenprijzen 24? Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.