We gebruiken Cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, functies voor sociale media te bieden en verkeer te analyseren. Daarnaast voorzien we social media-, advertentie- en analysepartners van informatie over hoe u onze website gebruikt. Als u onze website blijft gebruiken, gaat u akkoord met onze cookies.
Bestelstatus

Run flat banden

Hoe werken runflat banden?

Runflat banden werken anders dan normale banden doordat ze via versterkte zijkanten het gewicht van de auto kunnen dragen zelf wanneer er geen lucht is. Deze banden werken ook samen met een ingebouwd systeem dat u waarschuwt wanneer uw band lek is. Dan verschijnt er een waarschuwing op uw display waardoor u weet dat er iets mis is. Door de manier waarop de band is ontworpen kunt u niet altijd een groot verschil merken tussen banden die lek zijn of een band met goede spanning. Het is daarom belangrijk dat u deze vaak controleert bij servicevestigingen zodat uw banden altijd optimaal zijn en u veilig rijd.

Kenmerken runflat banden

Er zijn verschillende kenmerken van runflat banden zoals dat je zelfs met een lekke band 80 kilometer per uur mag rijden. Het is compleet veilig door de manier waarop ze zijn ontworpen. Het is natuurlijk aanbevolen om niet altijd 80 kilometer per uur te rijden om het leven van de band te verlengen en zo de kans te vergroten dat e band kan worden gerepareerd.

Niet elk auto kan runflat banden gebruiken. Er moet een speciaal ingebouwd waarschuwingssysteem in de auto zitten om deze banden te ondersteunen. Informeer bij de servicecenter of uw auto runflat banden kunt gebruiken.

Meer informatie

Steeds meer auto’s worden op dit moment gemonteerd met runflat banden. Dit omdat de fabrikanten en producers dan geen rekening meer hoeven te houden met de ruimte voor een reserveband. Dit zorgt voor meer ruimte en vrijheid in de auto omdat er geen reserveband is. Er komt altijd een signaal tevoorschijn op uw dashboard wanneer er problemen zijn met uw band. Ook is het niet nodig om lekke banden te wisselen met deze banden. De auto blijft ook stabiel en bestuurbaar zelfs met lekke banden. Auto’s met runflat banden worden gewaarschuwd wanneer de banden druk verliezen en daarom kan er altijd op tijd worden gerepareerd waardoor uw banden in top conditie blijven en u veilig kunt rijden.

Bent u klaar om uw runflat banden te kopen bij bandenprijzen 24? Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Uw montage mogelijkheid

Uw garageGeen angst, van de 1.300 montage partners is er ook vast eentje bij u in de buurt. Hier gaat u op zoek naar een montage partner.

Ons aanbod is inclusief

Onze bandenprijs is inclusief BTW. Vanaf twee banden gratis verzending! Voor verzenden naar de Waddeneilanden geldt wel een toeslag.