We gebruiken Cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, functies voor sociale media te bieden en verkeer te analyseren. Daarnaast voorzien we social media-, advertentie- en analysepartners van informatie over hoe u onze website gebruikt. Als u onze website blijft gebruiken, gaat u akkoord met onze cookies.
Bestelstatus

Aluminium velg

Hier vindt u Aluminium velg voor alle gangbare auto's, SUV's, terreinwagens en kleine vrachtwagens Met velgmontage set en technisch rapport.

De levertijd bedraagt ongeveer 6 werkdagen. Mocht het, ondanks onze voorzorgsmaatregelen, toch nog tot leveringsproblemen komen,wordt u daarover zo snel mogelijk geïnformeerd.

Kies voertuigmodel

Merk:
Model:
Bouwjaar / Type:
Serie / uitvoering:

Wat zijn Aluminium velgen?

Aluminium velgen zijn vaak sportief, maar wat is nou het verschil tussen deze velgen en normale stalen velgen? Aluminium velgen zijn meestal lichter dan stalen velgen en dit zorgt ervoor dat de auto veel zuiniger wordt. Een ander voordeel is de prijs, velgen die gemaakt zijn van aluminium zijn meestal duurder dan normale velgen. Dit komt door het ontwerp en het materiaal. Wel kan er veel meer worden ontworpen met alu velgen. Er is namelijk een groot diversiteit aan velgen beschikbaar. Normale stalen velgen kunnen vaak maar tot 17 inch groot worden terwijl lichtmetalen velgen tot maar liefst 22 inch kunnen gaan.

Gebruiksseizoenen

Een ander verschil tussen lichtmetalen velgen en stalen velgen zijn de maanden waarvoor ze worden gebruikt. Een aluminium velg is meestal niet gemaakt om in de wintermaanden te rijden omdat ze sneller dan stalen velgen worden aangetast. Stalen velgen daarin tegen zijn ideaal voor de winter. Aluminium velgen zijn beter om te gebruiken in de zomer om toch je auto een mooi set velgen te geven. Wel zijn er all-seasonsbanden die geschikt zijn voor alle seizoenen.

Onderhoud velgen

Om ervoor te zorgen dat uw velgen goed eruit blijven zien en voor een lange tijd optimaal werken is het belangrijk om regelmatig uw velgen te onderhouden. Aluminium velgen hebben meer onderhoud nodig dan stalen velgen. Wel moeten beiden velgen worden schoongemaakt met een zachte spons en zeer milde schoonmaakmiddelen. Het is aan te raden om een autoshampoo te gebruiken wanneer u uw velgen schoonmaakt. Dit omdat de velgen kunnen worden beschadigd door agressieve schoonmaakmiddelen. Als er zand of grind op uw velg zit moet u dat eerst afspoelen met water om risico van krassen te beperken. Als u uw velgen regelmatig schoonmaakt kunt u ervoor zorgen dat u ze optimaal onderhoud. Dit zal ervoor zorgen dat u zeker nog een lange tijd van uw velgen kunt genieten en ervaart u een betere rijervaring.

Op Bandenprijzen24 kunt u velgen vinden voor alle gangbare auto’s, SUV’s, terreinwagens en kleine vrachtwagens. De levertijd bedraagt ongeveer 6 werkdagen. Mocht het toch gebeuren dat er ondanks de maatregelen toch een vertraging optreedt, dan zullen wij u zo spoedig mogelijk daarover informeren.