We gebruiken Cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, functies voor sociale media te bieden en verkeer te analyseren. Daarnaast voorzien we social media-, advertentie- en analysepartners van informatie over hoe u onze website gebruikt. Als u onze website blijft gebruiken, gaat u akkoord met onze cookies.
Bestelstatus

Stalen velgen

Hier kunt u stalen velgen voor alle gangbare auto's, SUV's, terreinwagens en bestelwagens vinden.

De levertijd is ongeveer 2-5 werkdagen. Wij zullen u zo spoedig mogelijk op de hoogte stellen indien een vertragingen in de levering optreedt.

Kies voertuigmodel

Merk:
Model:
Bouwjaar / Type:
Serie / uitvoering:

Zijn het wielen of velgen?

Er is vaak verwarring rondom de termen wielen of velgen. Er wordt namelijk vaak velgen gebruikt terwijl wielen correct is. Velgen zijn namelijk het gedeelte van het wiel waar de band omheen gaat. Voor Stalen Velgen gaan wij uit van dat gedeelte.

Soorten Velgen

Er zijn veel verschillende soorten stalen velgen zoals de eendelige velgen, de driedelige velgen en het spaakwiel. Meestal bestaan velgen uit staat of aluminium en in sommige gevallen magnesium.

Er zijn dus ook veel verschillen qua maten zoals:

  • De breedte van de stalen velgen
  • De diamater van het naafgat
  • Draagvermogen
  • De diameter van de stalen velgen
  • De boiling van de stalen velgen
  • Het aantal boutgaten
  • De ET waarden
  • Steekcirkel of PCD
  • Bolle of conische bouten/moeren
  • Zitten er gaten voor paspennen in

Zoals u hier dus ziet is het belangrijk om goed te kijken welke Stalen Velg bij u past.

Velgmaat

De velgmaat is van optimaal belang bij het kiezen van de stalen velgen. De velg moet veilig en comfortabel zijn. Dit gaat echter verloren wanneer de velgmaat niet goed is. In deze gevallen passen de velgen meestal ook niet. Aspecten waar gelet op moet worden zijn de waarde van de ET, steekmaat en de diameter van de naaf.

ET waarde

Offset of Einpress tiefe wordt vaak als ET aangeduid. De ET waarde geeft aan hoe ver de stalen velgen naar binnen of buiten staat gezien vanaf de wielkast. Hoe hoger de ET waarde van een velg hoe verder deze naar buiten steekt. Een voorbeeld is een velg met een ET waarde van 30. Dit betekent dat het bevestigingspunt 30mm van het midden van de stalen velg staat. Deze afwijking moet niet hoger dan 5mm zijn.

Steekmaat

De steekmaat is het aantal millimeters dat tussen de boutgaten zit horizontaal gezien. Wanneer er een cirkel getrokken zou worden door de boutgaten dan is de diameter van die cirkel de steekmaat van de stalen velgen.

Naafdiameter

De naafdiameter wordt weergegeven in millimeters. De naafdiameter is simpel gezegd het middelste gat in de stalen velgen. Wanneer het gat te klein is zullen de Stalen Velgen niet passen. Wanneer het te groot is zal er teveel speling zijn waardoor het gaat trillen. Hierdoor wordt het minder comfortabel en veilig om te rijden.

Bent u klaar om uw Stalen Velgen te kopen bij bandenprijzen 24? Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.