We gebruiken Cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, functies voor sociale media te bieden en verkeer te analyseren. Daarnaast voorzien we social media-, advertentie- en analysepartners van informatie over hoe u onze website gebruikt. Als u onze website blijft gebruiken, gaat u akkoord met onze cookies.
Bestelstatus

Motorbanden

Verschillende soorten motorbanden

Dit is natuurlijk geen verassing maar er zijn verschillende soorten motorbanden. Een chopper heeft andere banden dan een crossmotor en die heeft weer andere banden dan een zware toermotor. Wanneer er verkeerde banden zitten onder een motor kan dit oncomfortabel en gevaarlijk zijn voor de bestuurder. De volgende typen banden zijn beschikbaar:

Wat is het verschil tussen deze banden en welke heb je nodig?

Gewone motorbanden

Dit zijn de motorbanden die je gebruikt op de openbare weg omdat ze toch vaak worden gebruikt. Ze geven een goede grip, zijn zuinig en gaan lang mee. Ook hebben ze een uitgebreid profiel wat ervoor zorgt dat ze op ieder soort oppervlak veilig moeten zijn.

Racebanden

Het zit anders bij racebanden. Deze motorbanden zijn vaak veel zachter dan gewone banden waardoor ze sneller slijten en hierdoor niet zo lang meegaan als de gewone versie. Ook is hun profiel een stuk minder maar door een hogere bandenspanning hebben ze nog steeds een goede grip op de weg. Een ander verschil met normale banden is dat ze niet met zuurstof maar met dry air of stikstof worden opgepompt. Dit gaat de warmte door frictie beter tegen waardoor motorbanden in dit opzicht beter zijn.

Cross banden

Bij cross banden zit het precies andersom dan de racebanden. Cross banden hebben een meer profiel dan gewone banden en kunnen door hun uitgebreider profiel beter grip zetten op de weg. Ook hebben deze een lagere bandenspanning wat hetzelfde effect geeft.

Belangrijke tips

Er zijn meerdere tips hier die handig kunnen zijn voor u met betrekking tot het gebruiken en onderhouden van uw motorbanden. Het is belangrijk om uw banden vaak te controleren en goed schoon te houden. Tijdens het schoonmaken dient u ook uw banden te onderzoeken voor eventuele schade. Wanneer er duidelijk schade is aan uw band dan dient u deze ook te vervangen. Een belangrijk punt om te controleren is uw bandenspanning. Deze mag niet te hoog zijn of te laag. Wanneer deze te hoog is kan dat ervoor zorgen dat u weinig grip heeft op de weg. Is uw spanning te laag? Dan kan het zijn dat uw band uit de velg loopt.

Bent u klaar om uw motorbanden te kopen bij bandenprijzen 24? Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Alle Motorfiets banden zonder verzendkosten

Binnen het vaste land vesturen wij motorbanden zonder verzendkosten

Uw mogelijkheden voor montage

Uw mogelijkheden voor montageGeen angst: Ook voor motorenbanden hebben wij een montage mogelijkheid bij u in de buurt Naar montage partners zoeken

Koop zonder risico:

  • 2 Jaar garantie
  • 30 dagen recht van teruggave