We gebruiken Cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, functies voor sociale media te bieden en verkeer te analyseren. Daarnaast voorzien we social media-, advertentie- en analysepartners van informatie over hoe u onze website gebruikt. Als u onze website blijft gebruiken, gaat u akkoord met onze cookies.
Bestelstatus

Banden voor racewagens

Welke soorten banden van racewagens zijn er?

Er zijn twee veel gebruikte soorten banden. De twee soorten banden zijn de slicks en de Semi Slicks.

Slicks: alleen op de baan!

De banden voor racewagens die het meeste worden gebruikt in de professionele autowereld zijn de profiel loze banden. Dit type van banden word de slicks genoemd. De banden zijn van de buitenkant helemaal glad en ze zijn daardoor erg functioneel op een droge wegdek. De slick banden mogen dan ook alleen gebruikt worden als de baan droog is.

De banden hebben ook geen waterafvoermogelijkheid waardoor er een grote kans is op slippen. Als er kans is op regen dan wordt er meestal gewisseld naar de intermediates banden. Deze banden zitten tussen de regenbanden en slicks, omdat er meestal een profiel is in gesneden.

Semi slicks: mag naar huis!

Bij het kopen van banden moet u natuurlijk veel uitgeven. Zeker als u meerdere type banden nodig heeft voor uw auto. Op de openbare weg zijn slicks niet toegestaan, omdat de risico veel te groot is.

Maar hoe kunt u dan van en naar de racebaan gaan? U kunt natuurlijk semi slicks banden kopen. Deze type banden. hebben namelijk wel profielen en mag daarom dus zowel op de racebaan en op de openbare weg. Deze banden kunt u kopen bij bandenprijzen 24.

Bent u klaar om uw banden voor racewagens te kopen bij bandenprijzen 24? Hebt u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Uw montage mogelijkheid

Uw garageGeen angst, van de 1.300 montage partners is er ook vast eentje bij u in de buurt. Hier gaat u op zoek naar een montage partner.

Ons aanbod is inclusief

Onze bandenprijs is inclusief BTW. Vanaf twee banden gratis verzending! Voor verzenden naar de Waddeneilanden geldt wel een toeslag.